Ceylon Sunrise English Breakfast - liściasta czarna herbata organiczna bio
Opis
Ekskluzywna przyjemność ze słynącej z herbacianych tradycji Sri Lanki. Ożywiająca, pełna i mocna w smaku przekonuje całkowicie największych znawców herbaty.
Herbatą cejlońską określa się gatunki herbaty pochodzące z terenów dawnego Cejlonu, czyli dzisiejszej Sri Lanki. Herbaty cejlońskie są wydajne i stosunkowo odporne na twardą wodę. Są bardzo cenione w mieszankach herbat angielskich i nadają się świetnie także do picia z dodatkiem mleka.
Trzy duże rejony upraw Sri Lanki to Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. Herbaty najwyższej jakości pochodzą z upraw rozciągających się na stromych zboczach, na wysokości ok. 1200 m n.p.m., gdzie mają zapewnioną właściwą wilgotność powietrza i odpowiednią ilość opadów, co jest ważne, ponieważ herbata nie toleruje zbyt dużej wilgotności otoczenia. Nasza herbata cejlońska pochodzi z certyfikowanych upraw organicznych i wyróżnia się najwyższą osiągalną jakością, gwarantowaną przez klasę SFTGFOP1 (Special Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1)
Doskonale sprawdza się także w menu restauracji czy kawiarni, która chce wyróżniać się jakością produktów i podawać najlepsze organiczne herbaty.
Pochodzenie: Sri Lanka
Skład: czarna herbata*
20 ekskluzywnych saszetek – 50g/20×2,5g
*certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
Wyprodukowano dla: A.Kuster Sirocco AG, Szwajcaria
Dane techniczne
Rodzaj | Czarna |
Opakowanie | Saszetki |